KulTour 2013 navštívi veľtrh cestovného ruchu vo Varšave

18.04.2012 Celý región

Bratislava 18. apríla (TASR-OTS) - Mobilný multifunkčný stánok KulTour2013 zavíta od 20. do 22. apríla 2012 na medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Leto Varšava 2012 do Poľska. Návštevníkom predstaví Košice ako atraktívnu turistickú destináciu i ako budúce Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Po úspešnom slovenskom turné v decembri minulého roka sa tentoraz mobilný kultúrny stánok vydáva na svoju prvú zahraničnú cestu. "Pre návštevníkov sme pripravili kultúrny program reprezentujúci práce začínajúcich umelcov a študentov Fakulty umení v Košiciach či tvorivé dielne pre malých a veľkých. O Košiciach ako Európskom hlavnom meste kultúry 2013 sa návštevníci veľtrhu dozvedia viac prostredníctvom zábavných súťaží. Nebudú chýbať ani obľúbení a v zahraničí veľmi žiadaní Silvayovci, ktorí sa postarajú o hudobnú kulisu," uviedol Jozef Môcik, manažér projektu KulTour 2013.

Súčasťou tvorivého tímu KulTour 2013 sú aj študenti a umelci z Košíc, ktorým projekt poskytuje maximálny priestor na kreativitu. Novinkou bude virtuálna jazda električkou po Košiciach a vytvorenie elektronickej pohľadnice s vlastnou fotografiou a odkazom. KulTour2013 v tomto roku ešte navštívi Prahu, Budapešť, Krakov, festival Pohoda, Sziget a POKE. Nevynechá ani slovenské mestá a podujatia v Košiciach, kde bude nielen informovať o projekte Európske hlavné mesto kultúry, ale prinesie aj netradičné open air divadelné, hudobné produkcie či výtvarné inštalácie. Viac informácii o projekte nájdete na webovej stránke www.kosice2013.sk v sekcii "Kultour". "O cestách a zážitkoch na nich budeme informovať formou videopríspevkov a fotopríbehov, postupne zverejňovaných na našej webovej stránke," dodal J. Môcik.

KulTour2013 je pojazdný multifunkčný kultúrny stánok, ktorý poskytuje zázemie pre open air prezentácie, umeleckú tvorbu či interaktívnu komunikáciu s návštevníkmi na báze hry, umeleckého programu a nových technológií. KulTour 2013 reprezentuje Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 na vybraných kultúrnych, športových a spoločenských podujatiach na Slovensku a v zahraničí. Kontakt: Zuzana Lehotská, Sekcia PR a média, Košice 2013, n. o. zuzana.lehotska@kosice2013.sk +421 908 937 328
 

Vyberte región